O nama

Pilates Reformer Studio je nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada u praksi iz oblasti Pilates treninga, sa željom da ljubiteljima Pilates metode vježbanja, ali I onima koji će to tek postati pruži maksimalan ugođaj i zadovolji sve potrebe za postizanje ciljeva. Mi smo prvi Pilates studio u Srajevu specijaliziran za rad na Pilates spravama prema svjetskim trendovima.

ŠTA JE PILATES?
Pilates metoda oblikovanja tijela jedinstveni je sistem vježbi istezanja i snage koji je prije više od sto godina razvio Joseph H.Pilates. Taj sistem vježbi jača i oblikuje mišiće, ispravlja držanje tijela, daje nam gipkost i ravnotežu, ujedinjuje tijelo i um te usavršava oblik tijela.
Pilates metoda razvijena je da stvori zdravo tijelo, zdrav um i zdrav život!

KOJE SU BENEFITI PILATES VJEŽBI?
Kroz pilates vježbe:

  • angažujete cjelokupnu muskulaturu tijela, ali bez njihovog iscrpljivanja.
  • Razvijate snagu tijela bez osjećaja iznemoglosti i pri tome postižete veći obim pokreta i fleksibilnost kao i bolji balans
  • Poslije svakog treninga ostajete puni energije i sposobni da nastavite s dnevnim obavezama.
  • Redovnim vježbanjem Vaše držanje je ljepše,
  • smanjuje se uporan bol u leđima istječe pravilan položaj tijela, čak i prilikom dugotrajnog sjedenja za kompjuterom.
  • Ublažavate umor i stres
  • Povezujete um i tijelo

Upravo iz ovih razloga, ali i iz ličnog iskustva mišljenja sam da je pilates idealan za poslovne, porodične žene koje žele da održe zdravo i funkcionalno tijelo.
Žele da imaju kontinuiranu aktivnost i održe formu, a da pored toga opet imaju energije za svakodnevne aktivnosti.

Sa Pilatesom unapređujete kvalitet života. Kako?
Kada jednom naučite kontrolisati mišiće možete to primjenjivati pri svakom tjelesnom pokretu, od hodanja i trčanja, pa do podizanja i nošenja.
Smišljeni da pokrenu područje oko želuca, kukova, donjeg dijela leđa i stražnjice – središte tijela ili „središte moći“ (vama poznatiji kao core)- pokreti Pilates metode pomažu u očuvanju dobrog držanja i usklađenosti pokreta. Oni su presudni za ispravno korištenje mišića i olakšavaju čak najteže dnevne zadatke.

KOME JE PILATES NAMJENJEN?
Pilates je namijenjen svim dobnim skupinama, bez obzira na trenutačnu fizičku spremnost. Pilatesom se mogu baviti svi bez obzira na dob, spol, trenutno kondicijsko stanje. Budući da se svaka vježba može prilagoditi potrebama polaznik idealan je program vjezbanja za trudnice u svim stadijima trudnoce.
Kod osoba s problemima na kičmenom stubu, zglobovima kao i kod onih koju su zapostavili vježbanje kroz duži vremenski period pilates djeluje rehabilitacijski.

Ako tražite nešto da jačate abdomen kao i održite dobro držanje, pilates je odličan izbor. Ima i dobru konekciju uma i tijela, pa će vam se vjerovatno svidjeti ako uživate u jogi, ali trebate intenzivnije vježbanje.
Pilates predstavlja jedan od ponajboljih programa vježbanja jer ciljano oblikuje tijelo te se pilatesom mogu baviti svi koji se žele osjećati bolje.