Arijana Baždarević

ARIJANA BAŽDAREVIĆ

diplomirani trener sporta i licencirani Pilates instruktor MK metode

Arijana Baždarević fizioterapeut, diplomirani trener sporta i licencirani Pilates instruktor MK metode (Michael King, osnivač Pilates Institute u Londonu). Majka je dvoje djece. Bivša je reprezentativka BiH u ritmičkoj gimnastici. Proglašena za najperspektivniju sportiskinju u 1995.godini.
Kandidatkinja za učešće u Olimpijskim igrama. U fitness industriju profesionalno ulazi 2008. godine kao instruktor pilatesa i aerobika. U tom periodu pohađala je mnogobrojne konvencije i fitness edukacije u Sarajevu i regionu. Radila je kao demonstrator na predmetu Aerobik na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja i kao demonstrator za akrobatiku na predmetu fizička priprema na Akademiji scenskih umjetnosti. Učesnica je snimanja više serijala jutarnjeg programa na Hayat TV kao dio ekipe LN1 pod vodstvom prof. dr. Lejle Šebić, a bila je i dio iste ekipe za snimanje prvog aerobik DVD-a u Bosni i Hercegovini „Aerobik sa Lejlom“. Svoj samostalni rad započinje 2010. godine kada otvara prvi Pilates studio u gradu koji nudi razne Pilates programe. Paralelno radi i kao personalni trener. Konstantno radi na usavršavanju i edukaciji, te je u prethodnom periodu postala licencirani TRX instruktor, bodyArt instruktor, a 2017. godine prošla je edukaciju za funkcionalnu dijagnostiku i korektivni trening pod mentorstvom dr. sci. Asima Bradića. Od 2012. godine dio je tima Fitness & health studija “ TRANSFORM“ i njeno dijelovanje usmjereno je na koordinaciju i organizaciju grupnih programa vježbanja i organizaciju i realizaciju sportsko rekreativnih i edukativnih projekata.

Idejni je pokretač i organizator sljedećih uspješnih projekata:

  • Alora body&mind trening na otvorenom koji nudi građanima Sarajeva besplatne treninge na otvorenom u ljetnom periodu,
  • Baby Bump neovisna kontinuirana škola za trudnice i porodilje koja postoji već dvije godine i nudi psihofizičku pripremu trudnicama i kontinuiranu podršku tokom trudnoće i nakon poroda.
  • Jedan je od idejnih pokretača i organizatora, regionalno vrlo uspješnog, velikog naučno sportskog eventa Sarajevo Training Convention (STC), koji svake godine u organizaciji fitness&health studija “TRANSFORM” okupi stručne predavače iz polja sportskog i rekreativnog treninga kao i rehabilitacije.
  • U martu 2020.godine otvara prvi pilates studio u Sarajevu specijaliziran za rad na Pilates mašinama (Pilates Reformer Studio Sarajevo) Specijalnost su joj prenatalni i postanatalni trening.